woensdag, 7. mei 2014 - 15:56 Update: 03-07-2014 0:36

Boete van 150.000,- euro voor chemisch bedrijf

Foto van chemisch bedrijf | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Een chemisch bedrijf in Zuid-Holland heeft van de Inspectie SZW een boete opgelegd gekregen van 150.000,- euro. Dit meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) woensdag.

Het bedrijf krijgt de boete omdat zij “onvoldoende invulling had gegeven aan de identificatie van de gevaren en de beoordeling van risico’s ten aanzien van explosieveiligheid”.

Het bedrijf gebruikt oplosmiddelen in haar productieproces en slaat deze ook op. De oplosmiddelen hebben als eigenschap dat ze brandbaar zijn en explosieve atmosferen kunnen vormen. Tijdens een inspectie in mei vorig jaar bleek dat het bedrijf de vorming van explosieve atmosferen in bepaalde gebieden op het bedrijfscomplex onvoldoende in beeld had. De verplichte veiligheidstudie waarmee de potentiële gevaren en de risico’s in beeld worden gebracht voldeed volgens de Inspectie niet.

Het bedrijf kreeg van de Inspectie de tijd tot november 2013 om de vastgestelde overtreding ongedaan te maken. Bij een hercontrole bleek echter dat het bedrijf de veiligheidstudie nog steeds niet op orde had. Reden voor de Inspectie om een boete op te leggen. Het bedrijf heeft onlangs de boetebeschikking van 150.000,- euro ontvangen. Het bedrijf kan nog tegen deze boete in bezwaar gaan.

Provincie:
Tag(s):