zondag, 13. juli 2014 - 17:10 Update: 13-07-2014 17:41

Oranjeselectie weer terug op Nederlandse bodem

Oranje, selectie, Rotterdam The Hague Airport, WK
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Het toestel met daarin de Oranjeselectie is vanmiddag omstreeks 16.55 uur geland op Rotterdam The Hague Airport.

Bij de luchthaven hebben zich honderden supporters verzameld in de hoop iets van hun helden op te vangen. Ook de pers is aanwezig en er is veel politie op de been. Dit schrijft RTV Rijnmond zondag.

Heel tevreden

Tijdens de vlucht liet een aantal spelers al weten heel tevreden terug te kijken op het WK. Zo twitterde Ron Vlaar 'Op weg naar huis. Brazilië was een geweldige ervaring, met meer dan voetbal'. En Klaas Jan Huntelaar liet weten: 'Heerlijk einde! Toch blij dat we de laatste wedstrijd nog gespeeld hebben en gewonnen.' De voetballers en de staf gaan vanaf het vliegveld per bus naar Grand Hotel in Noordwijk, waar ze officieel afscheid van elkaar nemen.

Productief kampioenschap

Oranje won zaterdagavond de troostfinale tegen Brazilië met 3-0. Daarna zagen ruim 6,4 miljoen Nederlanders hoe het Nederlandse elftal het brons pakte. Het is voor Louis van Gaal en zijn team een erg productief kampioenschap geweest. De Nederlandse spelers scoorden maar liefst 15 keer. Alleen finalist Duitsland deed het beter: die Mannschaft kwam tot 17 doelpunten.