vrijdag, 1. augustus 2014 - 22:27 Update: 02-08-2014 9:27

SOLAR Roermond compleet uitverkocht

SOLAR Roermond compleet uitverkocht
Foto: Solar
Roermond

Voor de vijfde opeenvolgende keer is het jubilerende Solar Weekend Festival in Roermond compleet uitverkocht. Dat meldde organisatie Extrema vrijdagavond.

‘Solar’ is één van de creatiefste festivals van Nederland en vindt vanaf donderdag plaats aan de Maasplassen bij Roermond. Het evenement heeft als thema ‘Sprook’, de volwassen variant van een sprookje, waarbinnen stoere, eigenzinnige, nooit eerder vertelde en creatieve verhalen de leidraad vormen. Solar bestaat inmiddels tien jaar.

Het uitverkochte Solar Weekend Festival vindt dit jaar van donderdag 31 juli tot en met 3 augustus plaats en heeft dagelijks plek voor 27.000 festivalbezoekers. De camping heeft ruimte voor 14.000 bezoekers. Verspreid over twee festivaldagen en vier nachten lang worden de bezoekers ondergedompeld in meer dan 125 verschillende creatieve projecten. 

Het muziekprogramma wordt verspreid over acht podia; van dampende house tot energieke hiphop via diepe techno naar klassiek en jazz, alles komt voorbij. In totaal werken er meer dan duizend creatieven mee aan het festival, die aan de Maasplassen samen met de bezoekers een ‘sprookachtige’ fantasiewereld bouwen.

Donderse Donderdag
Na het grote succes van vorig jaar is de strandcamping voor de eigenaren van de al maanden uitverkochte ‘Holiday Tickets’ ook dit jaar reeds op donderdagavond geopend. Op deze Donderse Donderdag werd alvast warmgedraaid voor het festival en stonden er allerlei creatieve en interactieve activiteiten op het programma. Zoals Kleddernat op Oorlogspad, de Blacklight Badminton in het donker en de vertoning van een sprookachtige film. Verder is er onder meer een kampvuur langs het water, akoestische muziek en een barbecue.

Openingsritueel
Het inmiddels legendarische openingsritueel van Solar Weekend Festival staat ook weer op het program. De organisatie wil nog niet zeggen wat er dit jaar te gebeuren staat, maar feit is “dat je op deze Vieze Vrijdag niet bang moet zijn voor een kloddertje verf hier of daar”, aldus de organisatie. 

Het kleurrijke gespetter is gestart rond 16:00 uur, waarna iedereen de pre-parties in kan duiken met onder meer FeestDJRuud, Sticky Fingers, W&DY en Niko Charidis. Het ca}pingprogramma vormt tot die` in de nacht de opmaat naar de twee volle festivaldagen op zaterdag en zondag, als onder meer Hercules and Love Afair, Boys Noize, Goldfish, Staygold, Joost van Bellen, Shermanology, Dave Clarke, The Opposites, Great Minds en Joris Voorn op het uitverkochte Solar Weekend Festival acte de présence zullen geven. 

Provincie:
Tag(s):