donderdag, 26. juni 2014 - 21:05 Update: 03-07-2014 0:34

Suarez mag vier maanden van FIFA geen wedstrijden spelen

foto van Suarez | FIFA
Foto: Fifa
foto van Suarez | FIFA
Foto: Fifa
Brazilië

(ElfVoetbal) De FIFA heeft vanmiddag uitsluitsel gegeven over de schorsing van Luis Suarez. De bijtgrage Uruguayaan is voor negen officiële interlandwedstrijden geschorst. Ook mag hij de komende vier maanden aan geen enkele voetbalgerelateerde zaken deelnemen.

De schorsing van negen internationale duels gaat met onmiddelijke ingang in. Daarmee is het WK voor Suarez ten einde. Zijn eerste duel schorsing zit hij aankomende zaterdag uit, als Uruguay het in de achtste finale van het WK opneemt tegen Colombia.
Ook krijgt Suarez een stadionverbod van vier maanden, die geldt voor club en land. In die periode staan negen competitieduels, drie groepswedstrijden in de Champions League en een aantal bekerwedstrijden op het programma. Verder moet Suarez een boete betalen van 100.000 Zwitserse Frank, omgerekend ruim 82.000 euro.

Claudio Sulser, voorzitter van het disciplinaire comité van de FIFA: "Zulk gedrag kan op een voetbalveld niet worden getolereerd, zeker niet op een WK waar miljoenen mensen de sterren op het veld bekijken."
Recidivist
Luis Suarez beet in het laatste groepsduel tegen Italië Giorgio Chiellini in zijn schouder. Het was al de derde keer dat de Uruguayaan zijn tanden zette in een tegenstander. Het begon bij Ajax, waar hij een hap nam uit de schouder van PSV'er Otman Bakkal. Op basis van televisiebeelden kreeg Suarez zeven duels schorsing.
In dienst van Liverpool beet hij Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic in de arm. Destijds kreeg hij tien wedstrijden schorsing aan zijn broek.

Categorie:
Tag(s):