zaterdag, 25. oktober 2014 - 12:11

Vroege crash weerhoudt Scott Deroue van goede tijd in kwalificatie

Vroege crash weerhoudt Scott Deroue van goede tijd in kwalificatie
Maleisië

Een vervelende crash vroeg in de kwalificatie sloeg de hoop van Scott Deroue om de Moto3-race van de GP van Maleisië te beginnen vanaf een goede startplaats aan diggelen.

Door de valpartij had Deroue niet alleen weinig tijd over, hij hield er ook een pijnlijke schouder aan over die hem ervan weerhield hard te pushen. Deroue staat op de 33ste plaats op het startveld, naast landgenoot Jasper Iwema.  

De crash was echt jammer, want Deroue liet in de derde vrije training op Sepang flinke progressie zien, waardoor het er goed uitzag voor de kwalificatie. Al in zijn derde ronde van de sessie was Deroue snel en duidelijk op weg naar een goede rondetijd, maar daarbij ging hij over de grens en viel hij. De val kostte hem niet alleen 23 minuten kostbare tijd (de sessie duurt 40 minuten), maar leverde hem ook een pijnlijke schouder op. Door die blessure kon hij niet meer hard pushen op het veeleisende circuit van Sepang.

Een klein sleepje had Deroue misschien nog wel wat hoger op de ranglijst kunnen brengen, als niet het complete veld in een bizarre optocht met een slakkengang over het rechte eind was gekropen, massaal wachtend op een slipstream die dus niet kwam.

Scott Deroue – 33 (2.16,326)

“Dat doet pijn! Fysiek en mentaal. Ik zat in een goede, snelle ronde in een poging mijn basissnelheid te verbeteren en het zag er echt goed uit, maar ineens lag ik ernaast. Mijn linker schouder doet zeer. We moeten afwachten hoe het zich ontwikkelt en wat de gevolgen zijn voor de race van morgen.”

Categorie: