zaterdag, 29. november 2014 - 11:47 Update: 29-11-2014 11:48

Zes verdachten aangehouden in drugspand Leeuwarden

Zes verdachten aangehouden in drugspand
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Leeuwarden

De politie heeft vrijdagavond in een woning aan de Beekkerkstraat zes verdachten aangehouden waaronder een 63-jarige vrouw uit Leeuwarden, vijf mannen in de leeftijd tussen 41 en 52 jaar uit Leeuwarden en een 38-jarige man uit Groningen.

De zes verdachten zaten in een woning die bekend staat als overlastgevend in verband met de handel en gebruik van drugs. Alle verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor mochten drie van zes verdachten huiswaarts keren. De andere drie blijven vastzitten waaronder een 38-jarige Groninger, die ook gesignaleerd stond voor een gevangenisstraf.

Aantreffen drugs

In de woning werden onder andere heroïne, cocaïne en speed aangetroffen. Een van de verdachte had een hoeveelheid speed bij zich. Daarnaast werden nog laptops en drugs relateerde voorwerpen aangetroffen. Deze zijn in beslag zijn genomen.

Sluitingen drugs overlastgevende woningen

De burgemeester overweegt om het pand, waar al geruime tijd door de buurt overlast wordt ervaart, te gaan sluiten. In een eerder stadium sloot de burgemeester een woning aan de Kei in Leeuwarden voor de tijd van zes maanden. Dit doet hij in het kader van zijn bestuurlijke bevoegdheid en op grond van de Opiumwet. Crone geeft aan dat de sluiting een goed voorbeeld is van de werking van het handhavingsbeleid. Zo wordt drugshandel tegengegaan en overlast voor bewoners voorkomen.

De politie, de Gemeente en het Openbaar Ministerie vormen een front werken intensief samen Daarnaast is de woning in beeld als locatie waar harddrugs wordt geprepareerd om te verkopen. Harddrugs hebben een grote impact op de (ervaren) veiligheid. De Politie Noord-Nederland, het Openbaar Ministerie en de gemeente Leeuwarden werken intensief samen om zowel straf- als bestuursrechtelijk hier tegen op te treden.

Provincie:
Tag(s):