woensdag, 27. mei 2015 - 20:47 Update: 27-05-2015 22:33

Serious Request 2016 opnieuw in Breda

Breda

Breda is gaststad voor het Glazen Huis van 3FM Serious Request in 2016. Breda ontvangt in december 2016 voor de tweede maal deze jaarlijks terugkerende actie van NPO 3FM waarbij geld wordt ingezameld voor een stille ramp in samenwerking met het Rode Kruis.

In 2008 stond het Glazen Huis ook al in Breda. Dat werd een groot succes met name door de spontane inzet en initiatieven voor het goede doel van scholen,  maatschappelijke organisaties, bewoners en ondernemers. 3FM geeft aan weer graag 3FM Serious Request in Breda te willen doen. Dit meldt de gemeente Breda woensdag op de website.

Burgemeester Depla: “Fantastisch nieuws voor onze stad. In 2008 was de komst van het Glazen Huis een enorm succes, een evenement dat zeker voor herhaling vatbaar is. Samen op allerlei manieren geld inzamelen voor het Rode Kruis is op zich al een mooi doel. Daarnaast levert het Breda ook enorm veel publiciteit, en is het een mooie opsteker voor de binnenstad. Breda kijkt ernaar uit en zal zich weer van haar meest gastvrije en menselijke kant laten zien”.

3FM Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender NPO 3FM om geld in te zamelen voor projecten van het Rode Kruis. Drie dj’s zijn zes dagen opgesloten in het Glazen Huis en eten gedurende die periode niet. Tegelijkertijd draaien ze dag en nacht, in ruil voor donatie, verzoeknummers en luisteraars. Daarnaast worden er bekende Nederlanders ingezet en vindt er een veiling plaats. 3FM wordt sinds 2004 gehouden en is in 2015 in Heerlen. Het evenement vindt altijd plaats in de week voor Kerstmis.