donderdag, 25. juni 2015 - 20:40 Update: 28-06-2015 9:55

Britse bio-ethicus:'Sperma 18-jarige jongens invriezen'

Londen

Omdat mannen op steeds latere leeftijd vader worden, zouden alle 18-jairge mannen hun sperma moeten laten invriezen. Dat zegt de Britse bio-ethicus dr. Kevin Smith van de Abertay University in Dundee tegen de BBC.

Zo kunnen eventuele risico's die komen kijken bij vaderschap op oudere leeftijd worden vermeden. Als het aan Smith ligt, wordt het invriezen van sperma de norm, want hoe ouder de man hoe groter het risico wordt dat zijn toekomstige kind zal lijden aan autisme, schizofrenie of een andere psychische aandoening.

Smith tegen de BBC: 'Het wordt tijd dat we het probleem van op steeds latere leeftijd vader worden en de gevolgen daarvan voor volgende generaties onder ogen gaan zien'. Mannen zouden hun ingevroren sperma kunnen gebruiken als ze een kind willen krijgen als ze rond de 40 of ouder zijn.

Maar niet iedereen is het eens met Smiths voorstel. Zo zegt Allan Pacey, professor in de andrology, een specialisme dat zich bezighoudt met de  voorplantingsfuncties van een man: 'Dit is een van de meest belachelijke ideeën die ik de laatste tijd gehoord heb. Het sperma van de meeste mannen is lastig in te vriezen, daarom zijn er ook tekorten.'

Categorie:
Tag(s):