donderdag, 23. juli 2015 - 22:24 Update: 23-07-2015 22:31

Politie onderzoekt schietpartij Rijksweg-Centrum Geleen

Politie onderzoekt schietpartij Rijksweg-Centrum Geleen
Foto: Archief EHF
Geleen

De politie is een onderzoek gestart na een schietincident dat donderdagavond plaatsvond op de Rijksweg-Centrum in Geleen. Dit meldt de politie donderdagavond.

Gewonde

'Getuigen verklaarden tegenover agenten dat vermoedelijk iemand gewond is geraakt bij het incident. De politie heeft nog geen slachtoffer en eveneens geen verdachten aangetroffen', aldus de politie. 

Rond 19.30 uur kwam de eerste melding van een schietincident bij de meldkamer van de politie binnen. Getuigen verklaarden dat zij een zwarte BMW zonder kentekenplaten, met twee mannen, hebben zien wegrijden vanuit de Rijksweg-Centrum.

Vermoedelijk heeft een woordenwisseling tussen drie personen geleid tot het schieten door een van de mannen die in de zwarte BMW zijn weggereden.  Vermoedelijk waren de twee personen uit de BMW voor een woning aan de Rijksweg-Centrum in gesprek met iemand die uit de woning kwam. Het gesprek escaleerde en daarbij werd geschoten.

Slachtoffer 

Bij de komst van de politie was geen slachtoffer aanwezig. Ook in de woning werd niemand aangetroffen. Via een burgernet heeft de politie een oproep gedaan om mee uit te kijken naar de zwarte BMW. Deze oproep heeft diverse bruikbare tips opgeleverd maar deze hebben nog niet geleid tot het aantreffen van de auto. 

Informatie 

In de woning wordt onderzoek gedaan en de zoektocht naar de BMW wordt voortgezet. Mensen met informatie kunnen bellen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. 

Provincie:
Blik op 112: