zaterdag, 5. september 2015 - 9:13 Update: 05-09-2015 12:51

Dode en gewonden bij flatbrand Roermond

Brand in kelderbox flat Roermond, één dode en meerdere gewonden
Foto: Archief EHF
Roermond

In de nacht van vrijdag op zaterdag is bij een brand in een kelderbox van een flat aan de Olieslagersstraat in Roermond één persoon overleden en zijn er 4 andere personen gewond geraakt. Dit meldt de brandweer Roermond zaterdag.

De brand in de kelderbox brak vrijdagavond laat rond 23.30 uur uit. Een persoon raakte door de brand zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Vier anderen zijn ter plaatse door ambulancemedewerkers verzorgd. 

De brand die gepaard ging met hevige rookontwikkeling werd bestreden door 30 brandweermensen met vier blusvoertuigen en een hoogwerker. Tijdens het bestrijden van de brand werd de zwaargewonde persoon aangetroffen in een van de bergingen. 

Brandende bank en matras

In de verkeersruimte tussen de bergingen trof de brandweer een brandende bank en matras aan. De twee verdiepingen boven de bergingen zijn ontruimd en 71 mensen zijn opgevangen in de Oranjerie. De politie zal in de loop van zaterdag onderzoek doen naar de brand. 

Wanneer de bewoners weer in hun woningen kunnen is nog niet bekend, maar wanneer dit niet mogelijk blijkt zullen zij voor de nacht elders opgevangen worden. Over de identiteit van het overleden slachtoffer en de oorzaak van de brand is op dit moment niets bekend. 

Provincie:
Blik op 112: