woensdag, 4. november 2015 - 10:00 Update: 04-11-2015 10:46

Indonesië sluit vliegveld Bali vanwege vulkaanuitbarsting

Denpasar

Het vliegveld van Bali in Indonesië is gesloten en er zijn bijna 700 vluchten geschrapt. De maatregelen zijn genomen vanwege de uitbarsting van de vulkaan Rinjani op het nabijgelegen eiland Lombok.

De vulkaan spuwt zoveel as uit dat vliegen niet mogelijk is. Naast het vliegveld Ngurah Rai bij Denpasar, de hoofdstad van Bali, is ook de luchthaven van Mataram op Lombok gesloten zeker tot vrijdag. De luchthaven van Denpasar is een van de drukste internationale luchthavens van Indonesië. Het vliegveld blijft in ieder geval tot donderdag dicht, daarna wordt de situatie opnieuw bekeken, zo liet een woordvoerder van de luchthaven weten. Dit melden verschillende media woensdag.

Afgelopen weekend kwam de vulkaan tot leven. Door het sluiten van de vliegvelden zijn tienduizenden toeristen gestrand. Volgens deskundigen is de kans op een grotere uitbarsting nog altijd aanwezig. Daarom ligt er voor de bevolking rond de vulkaan een evacuatieplan klaar.

Nederlandse reizigers die dinsdag op weg waren naar het vakantie-eiland zijn gestrand in Singapore. Daar zijn ze in hotels ondergebracht. Wanneer ze naar Bali kunnen, is nog onduidelijk