vrijdag, 1. mei 2015 - 19:07 Update: 01-05-2015 21:45

Duitse vrouw uit Kerkrade dood door aardbeving Nepal

Kerkrade

Bij de aardbeving in Nepal is een vrouw uit Kerkrade om het leven gekomen. Dat heeft de familie van de vrouw aan de Limburgse media laten weten, zo meldt L1 vrijdag.

Het gaat om de 52-jarige Duitse Uschi Dorweiler die al ruim 20 jaar in Nederland woont. Zij was samen met haar man en dochter op trektocht door de Langtang-vallei In Nepal. Ze waren net tussen twee dorpjes aan het wandelen toen ze door de aardbeving bedolven werden onder een lawine van sneeuw en stenen.

De vrouw en haar 16-jarige dochter werden uitgegraven. De dochter raakte daarbij gewond aan haar hoofd. Haar vader had een gebroken voet en haar moeder had een paar gebroken ribben. Volgens de regionale media kwam de dochter dinsdag gewond terug naar Nederland. Haar ouders bleven achter in Kathmandu om te herstellen. Haar moeder overleed uiteindelijk.

Het is, voor zover bekend, het eerste Nederlandse slachtoffer in Nepal. Op het moment van de aardbeving bevonden zich ongeveer achthonderd Nederlanders in Nepal. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft met zo'n honderdvijftig van die mensen nog geen contact gehad, zo laat het ministerie weten.

Provincie: