maandag, 30. maart 2015 - 9:23 Update: 30-03-2015 9:25

Fileleed richting Utrecht door ongeval A27

Foto van file op snelweg | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Utrecht

Op de A27 in zuidelijke richting zijn tussen het knooppunt Rijnsweerd en het knooppunt Lunetten 4 a 5 personenauto's met elkaar in botsing gekomen. Er zijn twee rijstroken afgesloten, zo meldt de VID.

Het ongeval zorgt voor veel file. Niet alleen op de A27, waar het verkeer vastloopt over maar liefst 14 kilometer, maar ook op de A28 komt het verkeer in de richting van Utrecht flink vast te staan. Tussen Soesterberg en het knooppunt Rijnsweerd staat 8 kilometer.

De brokstukken zijn inmiddels van de rijbaan, maar het zal volgens de VID nog even duren voor de files zijn verdwenen. ''Op de A27 Almere - Utrecht wil de file maar niet oplossen, het verkeer staat nog vast over een lengte van 12 kilometer tussen het knooppunt Eemnes en Utrecht-Noord. Ook op de A28 Zwolle - Utrecht schiet het niet op. Tussen Leusden en Den Dolder staat nu nog 10 kilometer blik aaneen''.

De lange file op de A27 brokkelt uit elkaar, maar houdt nog steeds rekening met extra reistijd. De ellende is nog niet helemaal voorbij.

Op de A28 gaat het ook langzamerhand de goede kant op. De file voor het knooppunt Rijnsweerd is gehalveerd.

Provincie:
Tag(s):