zondag, 11. januari 2015 - 14:22 Update: 12-01-2015 8:36

Miljoenenmars trekt door centrum Parijs

Parijs loopt vol voor grootste Franse betoging ooit
Foto: Fotocompilatie
Parijs

Zondagmiddag stroomde Parijs vol met vele honderdduizenden betogers die meeliepen in de mars van de republiek naar aanleiding van de gepleegde aanslagen afgelopen week waarbij in totaal 17 doden vielen te betreuren.

De Franse overheid schat in dat er zich in Parijs een aantal van meer dan 1 miljoen betogers had aangesloten bij de mars. In andere steden in Frankrijk waren ook nog eens enkele honderdduizenden mensen lokaal op de been uit respect voor de omgekomen slachtoffers.

Bij de stille mars in Parijs waren ook veel hoogwaardigheidsbekleders uit diverse landen aanwezig waaronder premier Rutte en minister Ivo Opstelten die op uitnodiging van president Hollande van Frankrijk namens Nederland deelnamen. De stille mars is georganiseerd om het belang van vrijheid en de democratische rechtstaat te onderstrepen na de gruwelijke terreurdaden in Parijs.

Rutte: 'Solidair met Frankrijk, de slachtoffers en de nabestaanden' 

In een reactie op de gebeurtenissen in Frankrijk zei minister-president Rutte afgelopen vrijdag al:'Ik ben ontzet over het verlies van nog meer onschuldige levens en leef mee met de nabestaanden. Tegelijkertijd ben ik opgelucht dat een deel van gijzelaars ongedeerd is en er een einde is gekomen aan dit gijzelingsdrama. In heel Europa staan mensen nu naast elkaar. Solidair met Frankrijk, met de slachtoffers en de nabestaanden. En we zijn eensgezind in onze overtuiging: wij zullen niet wijken voor haat en terreur.'

De mars die rond 15.15 uur van start ging liep van de Place de la République tot de Place de la Nation.

Categorie:
Tag(s):