donderdag, 16. april 2015 - 21:39 Update: 16-04-2015 22:05

Opmerkelijke lezing TU Delft over instorten Twin Towers

Delft

In Delft komen donderdagavond zo'n 2000 studenten naar de Technische Universiteit (TU) voor de omstreden lezing van Richard Gage.

Volgens deze Amerikaanse architect zijn de WTC-torens op 11 september 2001 ingestort door gecontroleerde explosies in plaats van door smeltende constructies door hitte. Dit schrijft de NOS donderdag. Gage is de oprichter van Architect en Engeneers for 911 Truth (AE911). Volgens deze vereniging klopt de officiële verklaring van de Amerikaanse overheid over het instorten van de Twin Towers in New York niet.

Richard Gage is een van de leden van de groep van 2300 architecten en ingenieurs die op basis van hun technische achtergrond zeggen dat de torens zijn ingestort met behulp van explosieven. Maar de groep wil absoluut geen schuldigen aanwijzen of complottheorieën ontwikkelen.

Gage is uitgenodigd door Studium Generale van de TU Delft om daar een lezing te houden. De universiteit had wel twijfels over het doel van de lezing, maar vond verbieden een veel te zwaar middel, zeker op academisch niveau.

Het hoofd van Studium Generale, hoogleraar Coen Vermeeren, steunde via een petitie de ideeën van AE911. Tegen de NOS zegt hij: 'Als een professional met goede argumenten een duidelijk punt kan maken, mag er best naar hem geluisterd worden. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar iedere academicus die zichzelf serieus neemt, moet openstaan voor verschillende geluiden en theorieën.'

De belangstelling voor de lezing is enorm. Ruim tweeduizend mensen wensen de bijeenkomst bij te wonen, terwijl er duizend in de zaal passen. De organisatie heeft een tweede zaal beschikbaar gesteld waar de lezing via een livestream-verbinding is te zien.

Provincie:
Tag(s):