vrijdag, 20. maart 2015 - 14:45 Update: 20-03-2015 18:22

Veel ophef over extra beloningen bij top ABNAMRO

Vakbond de Unie: 'Beloningsbeleid ABNAMRO is waanzinnig sprinkhanengedrag'
Foto: Archief EHF
Culemborg

Reinier Castelein, voorzitter van vakbond De Unie, de grootste bond in de financiële sector noemt het beloningsbeleid van ABNAMRO ‘waanzinnig sprinkhanengedrag’.

‘Topbankiers bezorgden ons eerst een systeemcrisis die alleen al bij staatsbank ABN AMRO 28 miljard aan gemeenschapsgeld heeft gekost. Ze kleden ons schaamteloos uit met te hoge hypotheektarieven en gaan gewoon door met hun oude gedrag van ikke, ikke en de rest kan stikke’, stelt aldus Castelein.

Het wrange is volgens De Unie, dat dit jaar de versoepeling van het ontslagrecht uit het bejubelde Kunduz-akkoord een feit is. Juist de maximering van de ontslagvergoeding gaat de medewerker in de bankenwereld hard raken. 

‘Terwijl voor gewone werknemers geldt, dat ze getrakteerd worden op een afgeknepen nieuwe ontslagvergoeding medio dit jaar, gaat het graaien aan de top schaamteloos door. De top heeft geen enkele empathie met de gevolgen die ze veroorzaakt hebben met de bankencrisis sinds 2008’, aldus Castelein. 

Een ton extra

De extra beloning die zes van de zeven topbestuurders bij ABN AMRO in 2014 kregen bedraagt 100.000 euro elk. Zo blijkt vrijdag uit gepubliceerde jaarverslag. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):