vrijdag, 26. februari 2016 - 12:13

Wereldwijde consumentenclaims tegen Volkswagen gebundeld

Wereldwijde consumentenclaims tegen Volkswagen gebundeld
Foto: fbf
Utrecht

Deze week is Stichting CLEAN opgericht. De Stichting opereert wereldwijd voor door de "sjoemelsoftware" gedupeerde Volkswagenbezitters. CLEAN staat voor Consumers Lead Emissions Accountability Network.
CLEAN Foundation verzamelt wereldwijd claims en klachten van gedupeerden als gevolg van de manipulatieve software die in Volkswagens die op diesel rijden is gemonteerd.

De Foundation wordt daarbij ondersteund door het Global Justice Network (GJN), een wereldwijd netwerk van advocaten die gespecialiseerd zijn in schadeclaims van consumenten en door Corpocon Legal BV.
Corpocon, een Nederlandse onderneming die wereldwijd de (juridische) belangen behartigt van gedupeerden in massaschade claims. In Nederland was Corpocon de eerste organisatie die de VW consumentenclaims in behandeling nam (o.a. Algemeen Dagblad, 30-09-2015).

CLEAN Foundation heeft als doel om voor alle gedupeerde partijen wereldwijd een goede en bij voorkeur minnelijke regeling te treffen met Volkswagen AG. De Stichting behartigt niet de belangen van investeerders of beleggers, enkel die van de VW-bezitters. 

De Stichting vertegenwoordigt nu al duizenden gedupeerden wereldwijd, waaronder in Nederland, Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Italië, België, Engeland, Griekenland, Polen,Tsjechië, Oekraïne, India en China. Met de steun van GJN en Corpocon zal CLEAN Foundation haar reikwijdte de komende tijd nog verder uitbreiden. Volkswagen zal hoe dan ook met CLEAN Foundation moeten onderhandelen om tot een wereldwijde regeling te komen voor alle gedupeerden.

Gedupeerden kunnen de bezitters van Volkswagens die op diesel rijden zijn, maar ook autodealers en leasemaatschappijen. Of gemeentes, steden, provincies die hebben geleden onder de veel te hoge stikstof emissies. Emissies die kanker en vele andere gezondheidsklachten kunnen veroorzaken en dus dodelijk kunnen zijn.
 

Lees alles over:
Categorie: