donderdag, 17. december 2015 - 21:22 Update: 18-12-2015 9:08

Assad: Bommen door Nederland op Syrië illegaal

'Syrische president Assad waarschuwt Nederland'
Foto: Printscreen Youtube
Damascus

In een interview met Nieuwsuur zegt de Syrische president Bashar al-Assad dat als Nederland besluit IS-doelen te bombarderen op Syrisch grondgebied dit illegaal is.

In het interview dat donderdagavond door Nieuwsuur wordt uitgezonden laat Assad weten: 'Het is illegaal en tegen het internationaal recht. Wij zijn een soeverein land. Als Nederland serieus terrorisme wil bestrijden, waarom nemen ze dan geen contact op met de Syrische regering om samen te werken?' Dit schrijft de NOS donderdag.

Volgens de president moet Nederland eerst toestemming vragen aan de Syrische regering. Nederland heeft volgens Assad nog nooit contact gezocht met de regering. Dat hij als president weg zou moeten om een langdurige vrede in Syrië te realiseren wijst Assad van de hand. Volgens hem schieten zowel het westen als hij daar niets mee op. 

Assad in het interview: 'Een Nederlandse burger zou het ook niet accepteren als een Syriër zou bepalen wie er in Nederland premier moet worden of niet. U zou dat niet accepteren, wij ook niet.' Assad is wel bereid tot onderhandelen zelfs met landen die hem weg willen hebben, zo blijkt uit het interview: 'Als ze willen dat ik ga, dan is er de stembus. We zijn er klaar voor, daar hebben we geen probleem mee. Als ze het Syrische volk kunnen overtuigen dat er een beter alternatief is en dat dit geen optie is voor de toekomst, zal de president gaan

 

Het interview vond plaats in de Syrische hoofdstad Damascus in de residentie van de president.

 

 

Categorie: