zaterdag, 19. december 2015 - 9:02 Update: 19-12-2015 13:59

Belgische kerncentrale Tihange 1 stilgelegd na brand

Brand in kerncentrale Belgische Tihange
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Tihange

In het Belgische Tihange is brand geweest in de kerncentrale Tihange 1. De brand brak vrijdagavond om 22.35 uur uit in het niet-nucleaire deel van de centrale. Dat heeft uitbater Electrabel bekendgemaakt.

Volgens Electrabel ging het om een beginnende brand aan de elektrisch voeding. De brandweer had het vuur rond 23.00 uur onder controle.

De centrale werd bij het ontstaan van de brand automatisch stilgelegd. Dat is de normale procedure wanneer zich een technisch incident voordoet in het nucleaire of het niet-nucleaire deel van de installatie."Deze onregelmatigheid heeft geen gevolgen voor de werknemers, voor de bevolking of het milieu", zo benadrukt de onderneming in een persbericht.

Electrabel zegt dat het nu de oorzaak van de brand onderzoekt. De energieleverancier wil de centrale zo snel mogelijk weer op een veilige manier opstarten. Tihange 1 was op 18 september al eens stilgelegd door een technisch defect aan een watervoedingspomp. Tien dagen later kon de reactor weer worden opgestart.

Categorie:
Tag(s):