vrijdag, 25. december 2015 - 9:53 Update: 25-12-2015 12:43

Paus waarschuwt in nachtmis tegen de consumptiemaatschappij

Paus pleit in nachtmis voor meer soberheid
Foto: Printscreen Youtube
Vaticaanstad

Tijdens de mis op Kerstavond heeft paus Franciscus opgeroepen terug te keren naar de echte waarden van het leven.

De mis werd opgedragen in de Sint Pietersbasiliek in Vaticaanstad. Volgens de paus moeten mensen zich meer richten op dingen waar het leven werkelijk om gaat en zich daarbij realiseren dat Jezus in armoede ter wereld kwam. De 79-jarige paus Franciscus waarschuwde tegen de consumptiemaatschappij. 'In een samenleving die vaak dronken is van consumptie en genot, van rijkdom en luxe en van schijn en ijdelheid roept Jezus ons op sober te leven. In andere woorden: leven op een manier die simpel, evenwichtig en samenhangend is en ons laat zien en doen wat essentieel is.' Volgens de paus is Kerst het uitgelezen moment om 'te ontdekken wie we zijn'.

Verder zei de paus nog: 'In een cultuur van onverschilligheid moet de levensstijl van christenen dan ook vervuld zijn van inlevingsvermogen, medeleven en barmhartigheid.' Ongeveer 10.000 mensen woonden de mis, die zwaarder beveiligd was dan anders, bij.

Paus Franciscus zal vrijdag om 12.00 uur voor de derde keer het Urbi et Orbi (voor de stad en voor de wereld) uitspreken.

Categorie: