dinsdag, 5. januari 2016 - 21:00 Update: 06-01-2016 16:11

Nederlands echtpaar vermoord op teakplantage in Costa Rica

Nederlands echtpaar vermoord op teakplantage in Costa Rica
Foto: Archief EHF
San Jose

In het Midden-Amerikaanse land Costa Rica is een Nederlands echtpaar dood aangetroffen in hun woning op hun landgoed in de provincie Puntaneras.

De lichamen waren al in verregaande staat van ontbinding. Dit schrijft de Telegraaf dinsdag op basis van berichtgeving van het Costa Ricaanse ministerie van Veiligheid in de landelijk pers. Op het landgoed werd nog een derde dode gevonden. Het zou een werknemer van het echtpaar zijn. Mogelijk zijn de personen al tussen de acht en tien dagen dood. Ook het lichaam van de werknemer was in verrregaande staat  van ontbinding. De werknemer is Rivar Avenca Montalbán. De man is van Nicaraguaanse afkomst zo weet de krant. Bij het Nederlandse echtpaar gaat om Johan Snelders  en zijn vrouw Zita Taver.

De lichamen werden gevonden door een medewerker die van vakantie terugkeerde. Vermoedelijk is hier sprake van roofmoord. Volgens de autoriteiten waren de handen van hhet drietal vastgebonden.. In de woning werd een enorme chaos aangetroffen. Ook zou er veel geld verdwenen zijn. De politie van Costa Rica is een onderzoek gestart.