vrijdag, 15. januari 2016 - 11:47 Update: 15-01-2016 17:42

'Belg mogelijk de cel in omdat hij agenten smurfen noemde'

'Mogelijk celstraf voor Belg die agenten smurfen noemt'
Foto: SX
Grimbergen

Een Belgische automobilist riskeert een celstraf van zes maanden en een boet van 1.800 euro. De man had tijdens een controle door de politie foto’s gemaakt en gepost op zijn Facebookpagina en de twee agenten vergeleken met smurfen.

Tegenover het Laatste Nieuws zegt een van de agenten ‘Sindsdien hoor ik bijna wekelijks van kennissen dat ik een kleine smurf ben.’ De agent nadat hij door had dat hij op de foto was gezet om deze te verwijderen. Dit weigerde de automobilist.

Het parket vat het posten van de foto en het noemen van agenten ‘smurfen’ niet lichtzinnig op. Eerder werden voor dergelijke feiten al 15 personen veroordeeld door de politierechter en 1 kreeg een correctionele veroordeling.

De verdachte zegt: ‘Ik heb nooit de intentie gehad om die mensen te kwetsen. Ik heb hen gewoon smurfen genoemd. Dat is een gewone term zoals 'flikken'. Zo wordt de wegpolitie nu eenmaal genoemd in de volksmond. Voor mij valt dit onder mijn vrije meningsuiting. Bovendien zijn de betrokken agenten helemaal niet herkenbaar op de bewuste foto's.’

De rechtbank zal op 18 februari uitspraak doen. 

Categorie:
Tag(s):