maandag, 25. januari 2016 - 9:28 Update: 25-01-2016 17:53

Jongetje verdwijnt in het riool na vloedgolf in België

Jongen in riool verdwenen in België
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Tihange

In het België is een 12-jarige jongen in het riool verdwenen. Dat gebeurde zaterdag toen hij met de jeugdbeweging aan het spelen was bij de beek 'De Wilde Man'.

De jongen, Antoine Chabeau uit Tihange, speelde met vriendjes van de jeugdbeweging Chiro verstoppertje bij de beek. Plots kwam er een enorme hoeveelheid water naar beneden en trad de waterloop volgens ooggetuigen in seconden tijd brutaal buiten haar oevers. "Het leek wel een waterval, een lawine", zegt de 22-jarige leidster Edwige Wiliquet tegenover de krant Het Laatste Nieuws.

Het kolkende water sleurde Chabeau mee. De jongen riep om hulp. Leidster Edwige Wiliquet (22) sprong hem meteen achterna, maar kon zijn uitgestoken hand net niet vastgrijpen. De twee verdwenen een paar tientallen meters verder in een rioolbuis. 

Leidster Edwige ruim 800 meter van de plek waar ze in het riool waren verdwenen, via een laddertje zichzelf te redden. Ze werd enige tijd later door hulpverleners aangetroffen. Ze was flink onderkoeld geraakt en had verwondingen opgelopen. Ze kon nog vertellen dat ze Antoine om hulp had horen roepen, maar raakte in shock, aldus de krant.

Direct startte een zoekactie, maar die leverde niks op. Vandaag gaan hulpdiensten en het leger opnieuw op zoek naar de jongen. De kans is zeer klein dat hij nog levend wordt teruggevonden. 

Categorie:
Blik op 112:
Tag(s):