zaterdag, 6. februari 2016 - 12:08 Update: 06-02-2016 18:17

Flatgebouw met 17 verdiepingen ingestort bij aardbeving Taiwan

Minstens zeven doden en honderden gewonden bij aardbeving Taiwam
Foto: Archief FBF.nl
Tainan

Na de zware aardbeving in Taiwan, van 6,4 op de schaal van Richter, zijn er minsten zeven doden en bijna 400 gewonden gevallen. Achttien gebouwen zijn ingestort. Dit melden meerdere media zaterdag.

Er wordt wel gevreesd dat het dodental verder zal toenemen. In de Taiwanese stad Tainan zijn reddingswerkers nog steeds bezig om mensen onder het puin vandaan te halen. Bij de aardbeving is ook een flat ingestort, waarbij minstens zeven mensen, onder wie een baby van tien dagen, om het leven kwamen. Zo'n 35 mensen zitten waarschijnlijk nog onder het puin. Het flatgebouw heeft 17 verdiepingen. Ook op negen andere plaatsen in de stad zijn gebouwen ingestort. De stad Tainan ligt op enkele tientallen kilometers van het epicentrum en er wonen bijna 2 miljoen mensen in de stad.

Taiwan wordt wel vaker getroffen door aardbevingen is er goed op voorbereid. Deze aardbeving is de vijftiende in tien jaar. Taiwan valt namelijk binnen de zogenoemde Ring van Vuur. Dat is een enorm hoefijzervormig gebied rond de Grote Oceaan waar ondergronds veel seismologische activiteit is, met aardbevingen en vulkaanuitbarstingen tot gevolg. In 1999 kwamen zo'n 2400 mensen om het leven door een aardbeving met een kracht van 7,3.

Categorie:
Tag(s):