donderdag, 18. februari 2016 - 22:32 Update: 19-02-2016 11:57

Meest eenzame chimpansee Ponso heel gelukkig met bezoek

Meest eenzame chimpansee Ponso heel gelukkig met bezoek
Foto: SXC
Londen

De bijna 40-jarige chimpansee Ponso werd bijna 30 jaar geleden gedumpt op een verlaten eiland bij Ivoorkust

De aap werd op het eiland achtergelaten door diegenen die hem hadden gebruikt als proefdier. Inmiddels zijn zijn soulmate en hun twee kinderen overleden. Ponso is dus heel eenzaam en blij met elk bezoek. Ponso is een sociaal dier, maar woont nu helemaal alleen op het kleine eilandje, zonder natuurlijke water- en voedselbronnen. De aap overleeft dankzij de hulp van Germain, een vriendelijke buurman die hem af en toe bananen en brood brengt. Dit schrijft de Britse krant The Daily Mail donderdag. 

Deze maand bracht Estelle Raballand, het hoofd van de Chimpanzee Conservation Center een bezoek aan Ponso op het eiland. Zodra hij haar zag, omhelsde hij haar en glimlachte hij zelfs toen zij hem aanraakte. De chimpansee is nu bijna drie jaar alleen. Hij was een van  de 20 chimpansees, allemaal tussen de 7 en 11 jaar oud, die werden overgebracht naar het eiland. Ze waren gebruikt voor het testen bij het New York Blood Center. Volgens The Dodo waren de chimpansees in het wild gevangen en gebruikt voor onderzoek naar hepatitis.

Foto´s van de ontmoeting met Ponso zijn  te zien op de Facebooksite van Estelle Raballand:   https://www.facebook.com/estelle.raballand.1

Categorie:
Tag(s):