maandag, 7. maart 2016 - 19:34 Update: 07-03-2016 20:26

Artsen zonder Grenzen opent opvangdorp voor vluchtelingen in Frankrijk

Artsen zonder Grenzen opent vluchtelingenkamp in Frankrijk
Amsterdam

Hulporganisatie Artsen zonder Grenzen heeft een vluchtelingenkamp geopend in Noord-Frankrijk.

De organisatie gaf maandag de eerste mensen onderdak in houten huisjes in Grande-Synthe, in de buurt van Duinkerken. Opmerkelijk is het wel dat Artsen Zonder Grenzen een hulpkamp opent in een niet crisisgebied in het rijke Frankrijk.

Het kamp moet uiteindelijk onderdak gaan bieden aan 1500 vluchtelingen. Het kamp is opgebouwd uit houten huisjes die voor langere tijd onderdak moeten bieden aan vluchtelingen.

Griekenland

Een KDC-10-transportvliegtuig is vandaag met hulpgoederen naar Griekenland vertrokken vanaf Vliegbasis Eindhoven. Het toestel van de Koninklijke Luchtmacht heeft zo'n 25 ton spullen aan boord voor gestrande vluchtelingen. Het gaat onder meer om dekens, slaapzakken en veldbedden.

De nood vanwege de migratiecrisis is hoog in Griekenland. In het land zitten tienduizenden vluchtelingen vast die van de eerste levensbehoeften moeten worden voorzien. De Griekse regering vroeg Nederland vorige week hierbij te helpen. De spullen worden aan het begin van de middag in hoofdstad Athene overgedragen aan de Griekse autoriteiten.