zaterdag, 19. maart 2016 - 9:32 Update: 20-03-2016 13:46

Vliegtuigcrash mogelijk door noodweer kost 62 mensen het leven in Rusland

Tientallen doden bij vliegtuigchrash in Rusland
Foto: fbf
Rostov-on-Don

Bij de crash van een passagiersvliegtuig in zuid-Rusland zijn zaterdag alle 62 inzittenden omgekomen. Het gaat om 55 passagiers en 7 personeelsleden.

Het toestel van Flydubai van vlucht FZ981 kwam van Dubai en wilde rond 01.50 uur Nederlandse tijd landen op de luchthaven van stad Rostov-on-Don.

Het vliegtuig had al een eerdere poging ondernomen om te landen maar moest deze afbreken vanwege de ruwe weersomstandigheden. Het vliegtuig week vervolgens uit en bleef ongeveer 2 uur rondcirkelen. Vervolgens ondernam de bemanning meerdere nieuwe landingspogingen. Bij de laatste poging ging het fout en kwam het vliegtuig mogelijk door het slechte weer ernstig in de problemen en stortte neer nabij de landingsbaan. Geen van de inzittenden overleefde het drama.

'Aanslag uitgesloten'

Op een filmpje is te zien hoe het toestel crasht. Flydubai zegt in een verklaring er alles aan zullen doen om informatie over het ongeluk te verzamelen. Ook zijn er informatienummers opgericht voor de families van de slachtoffers. De Russische luchtvaartautoriteiten gaan er niet van uit dat een aanslag de oorzaak is van het neerstorten van de Boeing 737.