donderdag, 24. maart 2016 - 10:32 Update: 25-03-2016 8:41

Man filmt huilend meisje tussen puin op luchthaven na aanslagen

Man op zoek naar zoon filmt huilend meisje tussen puin op luchthaven
Foto: Printscreen Youtube/CNN
Brussel

Ook twee dagen na de terreuraanslagen in Zaventem en Brussel blijven schokkende beelden binnenkomen. De Nieuwszender CNN heeft beelden van taxichauffeur Francisco Izquierdo die na de explosie de vertrekhal binnenstormde op zoek naar zijn zoon die in de hal werkt.

Op deze schokkende beelden hoor je mensen onder en in het puin roepen om hulp. Nog heftiger is de opname van een peuter die tussen het puin zit te huilen. De moeder ligt levenloos naast het kind. "De beelden zal ik nooit vergeten, het was nog maar een klein meisje en ze kon niet stoppen met huilen", getuigt hij aan CNN.

Francisco kreeg van de politie de expliciete instructies om het meisje niet mee te nemen en te laten zitten. Als de hulpdiensten haar moeder in haar buurt zouden vinden, zou ze zo veel sneller geïdentificeerd kunnen worden. Wanneer de hulpvaardige chauffeur een oudere vrouw tegekomt die gewond is aan haar hand, slaagt hij er wel in om haar naar buiten te begeleiden.

Opgelet: de video bevat schokkende beelden.

Tijdens de zoektocht wist Fracisco zijn zoon niet te vinden. Korte tijd later hoorde hij van zijn vrouw dat hij veilig was. 

Lees alles over:
Categorie:
Tag(s):