zaterdag, 9. april 2016 - 14:07 Update: 10-04-2016 21:39

Geen twee maar zes terreurverdachten opgepakt in België

België pakt zes terreurverdachten op
Foto: Federale politie België
Brussel

Vrijdag zijn in België niet twee maar zes terreurverdachten opgepakt. Dit melden de Belgische media. Het Federaal parket bevestigt dat het onder andere om Mohammed Abrini gaat.

Abrini wordt betiteld als de 'man met het hoedje'. Anti-terreureenheden zouden Abrini in Anderlecht hebben gearresteerd. Het parket zegt dat eerst onderzocht moet worden of Abrini de man met de hoed is.

De tweede persoon die is gearresteerd is zou Osama K.​ zijn. K. zou in contact hebben gestaan met de zelfmoordterrorist die zich met explosieven opblies in de metro op station Maalbeek.

Van de man met het hoedje werden begin deze week nog nieuwe beelden vrijgegeven van de vluchtroute na de aanslagen op vliegveld Zaventem. Op deze beelden is de man met het hoedje en een zwarte bril te zien tijdens zijn bijna twee uur durende wandeling naar het centrum van Zaventem. 

De zesde man is volgens VRT Bilal El Makhoukhi. De Brusselaar ging eind 2012 naar Syrië en zou daar onder meer met Belgische Syriëstrijders in een villa in Aleppo hebben verbleven. In december 2013 keerde hij gewond terug. Bilal El Makhoukhi zou gisteren zijn aangehouden in zijn ouderlijke woonplaats Laken. Het is nog niet bekend welke rol de man precies speelde in de aanslagen in Brussel.

 

 

Arrestation de Mohammed Abrini en direct.https://m.youtube.com/watch?v=yprxBaYJaMY

Geplaatst door Sebastien Dana Kamran op vrijdag 8 april 2016
Lees alles over:
Categorie: