vrijdag, 15. april 2016 - 21:25 Update: 16-04-2016 10:32

Amsterdamse crimineel Naoufal F. bij toeval gearresteerd in Ierland

Amsterdamse crimineel opgepakt in Dublin
Foto: Screenshot Youtube
Amsterdam

In Ierland, in Dublin, is de 35-jarige Marokkaanse Nederlander Naoufal F. door de Ierse politie gearresteerd.

Hij werd vorige week bij toeval aangetroffen in een woning die door de beruchte Kinahan-bende werd gebruikt. Deze clan is in een bloedige vete verwikkeld met een andere vooraanstaande clan in Dublin, de Hutch-bende. Dit melden verschillende media vrijdag.

Het Parool meldt dat F. mogelijk betrokken was bij liquidaties van Amsterdamse criminelen. Zo wordt onder meer de liquidatie van de Amsterdamse drugshandelaar Samir  Bouyakhrichan genoemd. Bouyakhrichan stond in het criminele circuit bekend als Scarface.

B. wordt met de vete van de clans in verband gebracht en daar zou F. een rol bij hebben gespeeld. Verder is F. beschuldigd van betrokkenheid bij de schietpartij in de Staatsliedenbuurt in 2012 waarbij twee criminelen werden geliquideerd en twee motoragenten werden beschoten. Justitie had echter te weinig bewijs om hem voor de rechter te kunnen brengen.

F. is inmiddels voorgeleid aan de Ierse rechter. Hij blijft daar nog zeker een week vastzitten. Hem worden het bezit van valse legitimatie, het bezit van een beetje cannabis en het illegaal binnenkomen van Ierland ten laste gelegd.

Ook wordt bekeken of hij vervolgd kan worden voor witwassen. In het appartement waar hij werd aangetroffen  lagen geld en dure spullen  Er werden onder meer  drie horloges gevonden die samen meer dan 80.000 euro waard zijn,