vrijdag, 6. mei 2016 - 13:08 Update: 06-05-2016 23:04

Koning gaat Europees Parlement toespreken ter gelegenheid van Nederlands voorzitterschap

Toespraak van koning Willem-Alexander in Europees Parlement
Foto: Archief EHF
Brussel/Wassenaar

Koning Willem-Alexander houdt woensdagmiddag 25 mei een toespraak tijdens de plenaire vergadering van het Europees Parlement in Brussel ter gelegenheid van het Nederlands voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

 'Minister Koenders van Buitenlandse Zaken is hierbij aanwezig', zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) van het Koninklijk Huis vrijdag.

De Koning spreekt voorafgaand aan zijn toespraak met Martin Schulz, voorzitter van het Europees Parlement (EP) en aansluitend met de fractievoorzitters van het EP. Na zijn toespraak ontmoet hij Nederlandse Europarlementariërs. 

PVEU

Het bezoek wordt afgesloten met een bijeenkomst op de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie (PVEU) met medewerkers van de PVEU en medewerkers van de Nederlandse ambassade.

Nederland voorzitter

Nederland is in de eerste helft van 2016 voorzitter van de Europese Unie. Als voorzitter zet Nederland in op een Europese Unie die zich richt op hoofdzaken als migratie, bestrijding van terrorisme en het stimuleren van groei en banen.