donderdag, 12. mei 2016 - 11:36

KLM helpt bij sturen hulpgoederen naar Ecuador

KLM helpt bij sturen hulpgoederen naar Ecuador
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

Nederland stuurt vanavond duizenden hulpgoederen naar Ecuador om te helpen bij de hulpverlening na de aardbeving die het land vorige maand trof. Het kabinet komt daarmee tegemoet aan een hulpverzoek van de regering van Ecuador voor stretchers, slaapzakken en terreinverlichting.

De KLM heeft aangeboden de Nederlandse goederen gratis naar Quito te vervoeren. In Ecuador zullen de goederen worden ingezet door het overheidsorgaan Secretaría de Gestión de Riesgos.

Minister Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Handel): ‘De ravage in Ecuador is enorm. Ruim een miljoen mensen zijn getroffen, tienduizenden mensen zijn hun huis kwijt. Het is inmiddels meer dan 3 weken geleden, maar nog steeds zijn er naschokken en nog steeds is er veel behoefte aan noodhulp. Het is fantastisch dat KLM meehelpt om de goederen naar Ecuador te krijgen.’

De lijnvlucht met hulpgoederen zal om 22:15 uur vertrekken vanaf Schiphol. In totaal neemt de KLM zo’n 13 ton mee, op ruim 50 pallets: 1000 stretchers, slaapzakken, kussens en verzorgingsets en 9 stuks terreinverlichting voor het rampgebied. Eerder al heeft het kabinet 1,5 miljoen euro via het Rode Kruis beschikbaar gesteld voor humanitaire hulp. Bij de aardbeving op 16 april en verschillende naschokken kwamen 660 mensen om. Tientallen mensen zijn nog vermist, 4605 mensen raakten gewond.

Categorie:
Provincie: