woensdag, 25. mei 2016 - 18:14 Update: 25-05-2016 22:32

Leven van peuter gered die uit raam van acht meter hoog viel

Vuilnisman redt leven van peuter die uit raam van acht meter hoog valt
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Mülheim

Een vierjarige peuter in het Duitse Mülheim heeft woensdag drie reddende engelen in de vorm van drie vuilnismannen op zijn schouder gehad toen hij op de tweede verdieping van zijn woning uit het raam kroop en viel.

De peuter wist zich nog wel aan de vensterbank vast te klampen maar kon dit toch niet lang volhouden. Hij zette het op het schreeuwen en riep herhaaldelijk 'brandweer!!, brandweer!!

Of het zo moest zijn maar zijn hulpgeroep werd door drie vuilnismannen, die net de vuilnisbakken aan het legen waren bij de woning, opgemerkt. Het drietal bedacht zich geen moment. Eén van de drie ging precies onder het raam waar het jongetje hopeloos bungelde staan. De andere twee snelden zich naar boven naar de woning.

Maar het jongetje verloor uiteindelijk de grip en moest loslaten en viel vanaf ongeveer 8 meter naar beneden. De vuilnisman wist in een reflex het vallende jongetje op te vangen en zo te voorkomen dat hij te pletter zou slaan op het trottoir.

De peuter heeft geen enkele verwonding aan zijn hachelijke avontuur overgehouden. Het Duitse bureau Jeugdzorg is wel ingeschakeld omdat de moeder het kindje kort alleen thuis had gelaten om een ander kind uit school op te halen en de peuter op dat moment lag te slapen.

Categorie: