maandag, 6. juni 2016 - 8:06 Update: 06-06-2016 18:49

Doden en vele gewonden bij treinramp in Luik

Doden en vele gewonden bij treinramp in België
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Liers

In België zijn bij een aanrijding tussen twee treinen drie doden gevallen en raakte nog eens 27 mensen gewond, waarvan 9 ernstig. Onder de doden is de machinist.

Een trein die zondagavond laat reed op de verbinding tussen Moeskroen en Liers nabij Luik, met aan boord ongeveer veertig reizigers, reed in op een goederentrein die op hetzelfde spoor reed. Door de botsing ontspoorden twee van de zes rijtuigen.

Nog veel vragen

Het is nog onduidelijk hoe de treinen op hetzelfde spoor konden komen. Volgens Belgische media waren er gisteren nog spoorwerkzaamheden. Deze werkzaamheden zouden te maken hebben gehad met een eerdere blikseminslag. Mogelijk is daar iets misgegaan. Spoorwegvervoerder NMBS gaat een onderzoek instellen. Men houdt daarbij ook rekening met sabotage. Het veiligheidssysteem TBL1+, dat treinen doet stoppen op het moment dat ze op een verkeerd spoor komen, heeft in ieder geval niet gewerkt. Dat werd maandagochtend bekend gemaakt. 

De Belgische minister van Verkeer Bellot is op de plaats van het ongeluk.De Belgische premier Michel en de minister-president Geert Bourgeois hebben de nabestaanden gecondoleerd via twitter.

Categorie: