maandag, 13. juni 2016 - 15:42 Update: 13-06-2016 21:29

Microsoft betaald 23,3 miljard euro voor LinkedIn

Microsoft neemt LinkedIn voor 26,2 miljard dollar over
Foto: Microsoft/LinkedIn
Californië

Microsoft en LinkedIn hebben overeenstemming bereikt waarbij Microsoft LinkedIn overneemt voor 23,3 miljard euro. Dit hebben beide partijen maandag bekendgemaakt.

Microsoft betaalt LinkedIn 196,- dollar per aandeel en verkrijgt op deze manier alle aandelen in haar bezit. LinkedIn zal ook na de overname zijn verschillende merken, zijn cultuur en onafhankelijkheid behouden. Jeff Weiner blijft CEO van LinkedIn en zal Satya Nadella, CEO van Microsoft, blijven rapporteren. Reid Hoffman, voorzitter van de raad, mede-oprichter en controlerende aandeelhouder van LinkedIn en Weiner ondersteunen beiden deze transactie die naar verwachting dit kalenderjaar definitief zal worden gesloten. 

LinkedIn is 's werelds grootste en meest waardevolle professionele netwerk en blijft een sterk en groeiend bedrijf. In het afgelopen jaar heeft het bedrijf een nieuwe versie van zijn mobiele app gelanceerd die heeft geleid tot een grotere betrokkenheid van de gebruikers van deze app. 

'Het LinkedIn-team heeft een fantastische bedrijf neergezet gericht op het verbinden van professionals over de hele wereld', zei Nadella. 'Samen kunnen we de groei van LinkedIn, maar ook Microsoft Office 365 en Dynamics versnellen als we proberen om  elk individu en organisatie op de planeet aan ons te binden.'

Categorie: