woensdag, 15. juni 2016 - 22:01 Update: 16-06-2016 11:36

Politie vindt lichaam vermiste Nederlander in Keniase beerput

Lichaam vermiste Nederland gevonden in Keniase beerput
Foto: BlikopNieuws.nl
Mombasa

Sinds januari van dit jaar werd een 77-jarige Nederlander in Kenia vermist.

De gepensioneerde man woont al jaren in Nyali, vlakbij de stad Mombasa in Kenia. Inmiddels is de man gevonden in een septic tank (beerput waarin het sanitaire afvalwater wordt opgevangen) bij zijn huis. Hij blijkt te zijn vermoord. Zijn tuinman wordt als belangrijkste verdachte aangemerkt. Autopsie moet nog wel uitwijzen of het echt om de vermiste Nederlander gaat. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de vondst van de dode Nederlander, zo schrijft het AD.

De familie in Nederland gaf de man begin februari op als vermist persoon. Daarop is in Kenia een onderzoek gestart. Hieraan wekte ook de Nederlandse politie mee. Dinsdag is door duikers het lichaam van de vermiste man uit de tank gehaald. Het lichaam was in een matras gerold en zou sporen van zware mishandeling vertonen en in verregaande staat van ontbering verkeren. Dit meldt RTL Nieuws woensdag. Bij de matras werd ook een hamer en knuppel gevonden.

Naast de tuinman zijn nog twee verdachten opgepakt. De tuinman werd al een paar weken na de vermissing van de Nederlander aangehouden. Hij werd door de politie getraceerd nadat hij met de gestolen pinpas van de Nederlander geld zou hebben opgenomen, melden Keniaanse media. 

Categorie: