donderdag, 23. juni 2016 - 16:42 Update: 23-06-2016 22:44

Belg overleden na drie keer tevergeefs bellen met 112 tijdens noodweer

Belg overleden na drie keer tevergeefs bellen met 112 tijdens noodweer
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Melsele/België

Het klinkt onwaarschijnlijk maar een Belg die drie keer tevergeefs met 112 belde is uiteindelijk overleden in zijn woning gevonden. Dit melden de Belgische media donderdag.

Het noodlottige voorval overkwam de alleenstaande 46-jarige Pascal Wauters op 6 juni van dit jaar, die in het Vlaamse Melsele woonde op ongeveer 20 kilometer van Antwerpen. Wauters voelde zich op zijn werk al niet goed en ging naar huis maar daar ging zijn toestand al snel verder achteruit. Hij belde voor de eerste keer met 112 en besloot de verbinding, na 4 minuten in de wacht te hebben gestaan, te verbreken.  

Vervolgens probeerde hij het voor een tweede keer maar na 3 minuten in de wacht was hij het al weer beu. Bij zijn laatste belpoging gaf hij het, na 1 minuut in de wacht te hebben gestaan, op. Familie van Wauters vond enkele dagen later zijn levenloze lichaam in zijn woning. 

Noodweer

Het bizarre incident is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat er die avond ook noodweer over België trok waardoor het 112-nummer overbelast raakte door de vele meldingen van ondergelopen kelders en omgewaaide bomen. Toch heeft minister Jan Jambon van Binnenlandse Zaken aangekondigd een onderzoek in te stellen. 'Dit mag niet gebeuren. We nemen dit voorval zeer ernstig', aldus Jambon.

Categorie:
Tag(s):