zondag, 3. juli 2016 - 18:19 Update: 03-07-2016 18:47

Vrouw herkent overleden echtgenoot op pakje sigaretten

Vrouw herkent overleden echtgenoot op pakje sigaretten
Foto: Archief EHF
Ougrée

Ook bij onze Zuiderburen komen er steeds meer afschrikwekkende foto’s op pakjes sigaretten om zo het roken te ontmoedigen. Een vrouw uit het Belgische Ougrée kreeg de schrik van haar leven toen zijn haar overleden echtgenoot herkende op een pakje sigaretten. Dit meldt het Nieuwsblad.

De weduwe kocht afgelopen woensdag een pakje L&M sigaretten en had in eerste instantie niet zoveel aandacht aan de foto op het pakje geschonken. Pas toen zij dit beter ging bekijken kreeg zij de schrik van haar leven en herkende haar zes jaar geleden overleden echtgenoot. Haar man was overleden en had enige tijd in coma gelegen.

De familie snapt niet hoe de sigarettenfabrikant aan de foto van de overleden Joseph Nizet is gekomen. Niemand van de familieleden had een foto genomen van de man toen hij in coma lag.

Sigarettenfabrikant Philip Morris treft in deze geen blaam, omdat de foto’s worden aangeleverd door de FOD Volksgezondheid. Deze was op haar beurt een doorgeefluik van de algemene ­directie voor de gezondheid en voedselveiligheid van de Europese Commissie. Laatst genoemde was niet bereikbaar voor commentaar.