donderdag, 14. juli 2016 - 8:47 Update: 14-07-2016 8:49

21-jarige man opgepakt voor moord op Belgische toeriste Wendy Montulet

21-jarige man opgepakt voor moord op Belgische toeriste Wendy Montulet
Foto: © kos.
Sint Maarten

Op het exotische eiland Sint Maarten is een 21-jarige man opgepakt die wordt verdacht de Belgische toeriste Wendy Montulet (21) te hebben vermoord.

Tijdens zijn verhoor heeft de man bekend Montulet te hebben verkracht en met meerdere steken om het leven te hebben gebracht.

Op een persconferentie woensdagavond in Sint Maarten maakte procureur Samuel Finielz het nieuws van de arrestatie ook officieel. De dader werd dinsdagochtend al opgepakt omdat hij door meerdere getuigen op de plaats van de misdaad werd gezien. In eerste instantie ontkende hij maar iets met de moord van doen te hebben, maar hij viel door de mand omdat er in het politieonderzoek bloed van de Belgische toeriste op zijn schoenen en T-shirt waren aangetroffen. In zijn verklaring zei de eilandbewoner dat hij aan het joggen was toen hij de vrouw kruiste. Hij sleurde haar de bosjes in, verkrachte haar en stak haar meerdere malen met een stuk glas dat op de grond lag.

De moeder van Wendy Montulet is nog altijd met haar nieuwe partner op het eiland. Zij willen niet terug naar België vliegen zonder Wendy, zo meldt de krant Het Laatste Nieuws.