vrijdag, 29. juli 2016 - 16:41 Update: 29-07-2016 21:33

Tiener verdrinkt bijna tijdens Pokémon-jacht

Tiener verdrinkt bijna tijdens Pokémon-jacht
Foto: fbf
Ashdod

De 17-jarige Asaf Ben Guzi uit Ashdod werd dinsdag met spoed naar het `Kaplan Medical Center' in Rehovot gebracht nadat er een melding binnen was gekomen dat er een tiener in levensgevaar was en dreigde te verdrinken.

Ben Guzi probeerde een Pokemon te vangen, viel in het water van de Middellandse Zee en verdronk bijna. Volgens een woordvoerder van het `Kaplan Medical Center' is dit het eerste levensbedreigende incident geweest als gevolg van de populaire 'Pokemon Go' app.

Ben Gazi werd uit het water gered door zijn broer, toen ambulance medewerkers ter plaatse waren voerden ze de tiener af naar het ziekenhuis in Rehovot waar hij werd opgenomen op de afdeling neurologie. Artsen waarschuwen dat het gebruik van de app zeer gevaarlijk is en dat gebruikers tijdens het spelen een gebrek aan bewustzijn tonen voor de echte wereld om hen heen tijdens het spelen van het spel.

De artsen blijken niet voor niets bezorgd te zijn want donderdag raakte er nog eens twee personen gewond in Israël. Zo liep een 35-jarige Israëli door een glasplaat heen omdat hij deze niet opmerkte en een 15-jarig meisje liep een schedelbasis fractuur op en had interne bloedingen nadat ze al spelend van haar fiets viel.

Sinds de lancering van de app zijn er wereldwijd al meerdere ongelukken geweest die zijn veroorzaakt door `Pokemon Go' spelers. Zo reed er in het Amerikaanse Baltimore een man met zijn auto op een stilstaande politiewagen omdat hij totaal opging in zijn zoektocht naar Pokémons. In Japan kwamen spelers in een levensgevaarlijke situaties terecht omdat zij, het spel spelend, terecht kwamen op drukke wegen.

Ook in Nederland heeft het al geleid tot verschillende ongelukken, de politie Amsterdam waarschuwt mensen dan ook goed op te passen met oversteken omdat er "al diverse ongelukken" zijn gebeurd door mensen die niet keken met oversteken omdat zij opgingen in het spel.

Categorie: