dinsdag, 9. augustus 2016 - 20:46 Update: 10-08-2016 9:25

Nabestaanden slachtoffers aanslag Amerikaans consulaat klagen Hillary Clinton aan

Hillary Clinton aangeklaagd door nabestaanden aanslag Benghazi
Foto: BlikopNieuws.nl
Washington

De ouders van twee slachtoffers die omkwamen bij de aanslag op het Amerikaanse consulaat in de Libische stad Benghazi hebben presidentskandidaat Hillery Clinton aangeklaagd.

Volgens hen is Clinton extreem nalatig geweest bij het behandelen van vertrouwelijke informatie. In 2012 was het Amerikaanse consulaat in Benghazi in Libië doelwit van een terroristische aanslag. Bij de aanslag kwamen vier Amerikanen om het leven, onder wie de ambassadeur Chris Stevens. In die tijd was Hillary Clinton minister van Buitenlandse Zaken. Dit melden meerdere media dinsdag.

Volgens de Amerikaanse media verwijten een moeder en een vader Clinton dat ze een aanslag in de hand heeft gewerkt door vertrouwelijke documenten vanaf haar privé-adres te versturen. Zo zou ze onder meer informatie hebben gedeeld over de locatie van de ambassademedewerkers. Clinton wordt door de nabestaanden er ook van beschuldigd dat ze zich in "onjuiste en lasterlijke bewoordingen" heeft uitgelaten over de gebeurtenissen in Libië. Zo zou ze de ouders van de slachtoffers hebben verteld dat een anti-moslimfilm de aanleiding was voor de aanslag. Later bleek echter dat het ging om een gerichte aanval op het consulaat.