vrijdag, 12. augustus 2016 - 14:32 Update: 12-08-2016 15:41

Dragen van boerkini taboe op strand in Cannes

Dragen van boerkini taboe op strand in Cannes
Foto: fbf
Cannes

Het is vanaf nu verboden om op de stranden in het Zuid-Franse Cannes een boerkini te dragen, zo laat de Franse krant Nice Martin weten.

De burgemeester van Cannes verbiedt religieuze badkleding, het zou in strijd zijn met het secularisme in Frankrijk. De burgemeester van Cannes David Lisnard verklaart in de krant: 'Strandkleding die nadrukkelijk religieuze voorkeur toont, op het moment dat Frankrijk en kerken het doelwit zijn van terreuraanvallen, zorgt voor verstoring van de openbare orde terwijl dat juist voorkomen moet worden.'

Boerkini's zijn lichaambedekkende badpakken die sommige moslims dragen. De nieuwe regel betekent niet dat mensen geen religieuze symbolen meer mogen dragen op het strand. Volgens een uitleg van de gemeente gaat het alleen om kleding die refereert aan terroristische bewegingen 'met wie we in oorlog zijn'. Frankrijk verbiedt het dragen van een gezichtsbedekkende sluier. Moslimorganisaties hebben opgeroepen om in beroep te gaan tegen eventuele boetws die worden opgelegd voor het zwemmen in boerkini.

Categorie:
Tag(s):