zondag, 21. augustus 2016 - 14:28 Update: 21-08-2016 20:05

Daders overval en dodelijke schietpartij Bonaire lieten spullen achter

Daders overval en dodelijke schietpartij Bonaire lieten spullen achter
Foto: OM BES/KPCN
Daders overval en dodelijke schietpartij Bonaire lieten spullen achter
Foto: OM BES/KPCN
Daders overval en dodelijke schietpartij Bonaire lieten spullen achter
Foto: OM BES/KPCN
Kralendijk/Bonaire

Bij de gewapende overval en schietpartij met dodelijke afloop voor een politieagent, in de nacht van woensdag op donderdag, op Bonaire in de wijk Sabadeco, hebben de daders een aantal spullen achtergelaten.

Spullen achtergelaten

Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) van de BES-eilanden en het KPCN Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) bekendgemaakt. 'Het gaat daarbij om een pet, een armband en een horloge', aldus het OM en het KPCN. 

Verwondingen

Politie en justitie vragen de bevolking van Bonaire om hulp bij de opsporing van de daders. Inmiddels is bekend dat één van de daders vermoedelijk door een val waarschijnlijk ernstig letsel heeft opgelopen met behoorlijk bloedverlies. Al eerder werd gevraagd om informatie over een man met kras of krabverwondingen in het gezicht. Daarnaast moeten de daders verwondingen hebben opgelopen van doorns. Als u iemand kent met dergelijke verwondingen, hoort de politie dit graag. 

Beloning

Zoals al eerder gemeld wordt in deze zeer ernstige zaak door de Hoofdofficier van justitie een beloning uitgeloofd van 10.000,- dollar. Iemand die een tip heeft die leidt tot de aanhouding en/of vervolging van één of meer verdachten komt voor beloning in aanmerking. De hoogte van de beloning is afhankelijk van de bijdrage van de tip voor het onderzoek.

Anonieme tiplijn

Voor de  overval en schietpartij met dodelijke afloop voor een politie agent, in de nacht van 17 augustus, in de wijk Sabadeco heeft KPCN een speciale tiplijn ter beschikking gesteld. Mensen die duidelijk ernstig gevaar lopen of om een andere dringende reden alleen anoniem hun informatie kunnen geven, kunnen in dit onderzoek ook rechtstreeks bellen met de Criminele Inlichtingen Dienst. De afdeling van de politie die juist is ingesteld om  de identiteit van tipgevers te waarborgen. Daarvoor kan het nummer +599 - 795-5746 worden gebeld.

Weet u meer over deze zaak? Weet u van iemand met dergelijk letsel? Of herkent u een of meerdere van deze spullen? Neem dan urgent contact met de politie via de bovengenoemde nummer. Ook alle andere informatie over dit incident is meer dan welkom. Men kan ook gebruik maken van de algemene tip lijn +599 - 717-7251 van de politie.

Categorie:
Blik op 112: