woensdag, 24. augustus 2016 - 11:45 Update: 24-08-2016 12:18

Meer verkochte boerkini's na Frans verbod

Meer verkochte boerkini's na Frans verbod
Foto: bllikopnieuws.nl

Sinds de boerkini in verschilende Franse steden verboden is, zijn de online verkopen van boerkini's verdriedubbeld. Dit meldt de BBC.

De boerkini, een zwempak dat het hele lijf bedekt, inclusief het haar, wordt veel meer verkocht sinds het badpak in 15 Franse steden verboden is. Ook op plekken in Duitsland en Oostenrijk mag het zwempak niet meer worden gedragen in publieke zwembaden.

De Australisch-Libanese ontwerpster van de boerkini, Aheda Zanetti, heeft laten weten dat door alle commotie rondom de boerkini de verkoopcijfers flink zijn gestegen. Er zou ook veel vraag zijn  naar boerkini's bij vrouwen die geen moslim zijn. Dan gaat het bijvoorbeeld om vrouwen die kanker hebben gehad en zich willen beschermen tegen de zon.

Tegen Politico zegt Zanetti over de boerkini-verkoop: 'Meer dan 40 procent wordt verkocht aan vrouwen die niet islamitisch zijn.'  Ook joden, mormonen en hindoes kochten de boerkini. Zanetti: 'Het doet er niet toe waarom vrouwen de keuze maken om een boerkini te dragen. Het strand is er voor iedereen. Wij zijn vrouwen. We zouden vrij moeten zijn om te dragen wat we willen en wanneer we dat willen.' Inmiddels heeft Zanetti 700 duizend boerkini's verkocht.

Categorie: