vrijdag, 23. september 2016 - 23:23 Update: 24-09-2016 0:27

Jong stel sterft kort na elkaar aan zelfde ziekte

Jong stel sterft kort na elkaar aan zelfde ziekte
Foto: Archief EHF
Washington

Het jonge Amerikaanse stel Katie Prager (26) en haar man Dalton Prager (25) zijn enkele dagen na elkaar overleden. Dat heeft CNN naar buiten gebracht. Ze waren allebei terminaal ziek.

Het tweetal stond bekend als het 'Fault in Our Stars-koppel', dat over hun ziekte schreef. Ze leden allebei aan de taaislijmziekte. Het stel leerde elkaar in 2009 via Facebook kennen. Ze waren toen 18 jaar oud. Katie zag een post van Daltons moeder, met een foto van Dalton die in het ziekenhuis lag vanwege zijn taaislijmziekte. Omdat ze zelf ook tegen de ziekte vocht, wist ze wat Dalton doormaakte, Nadat ze hem een berichtje had gestuurd spraken ze bijna elke dag met elkaar en zo ontstond er een diepe band.

Maar de doktoren wilden liever niet dat het stel elkaar zou ontmoeten, omdat Dalton een longinfectie had opgelopen die dodelijk is voor mensen met taaislijmziekte. Maar Katie ontmoette Dalton toch. Helaas kwam de voorspelling van de artsen uit. Katie nam op hun eerste date Daltons longinfectie over. Toen zij in 2011 trouwden kregen ze ondanks hun infecties nog een paar mooie jaren. Maar de infecties werden teveel voor het stel en het werd steeds duidelijker dat ze allebei nieuwe longen nodig hadden. Na hun longtransplantaties leek het even goed te gaan, maar toen werd er  bij Dalton lymfeklierkanker geconstateerd.  Hoewel hij de kanker overwon, werd kort daarna weer opgenomen vanwege een nieuwe longinfectie. De nieuwe longen van Katie functioneerden al vanaf het begin al niet goed. Hoewel er van alles werd geprobeerd, kreeg Katie te horen dat uitbehandeld was.

Afgelopen zondag overleed Dalton Prager. Het stel had geen afscheid meer kunnen nemen van elkaar, omdat ze 500 kilometer van elkaar vandaan woonden. Ze moesten noodgedwongen afscheid nemen via Facetime. De laatste keer dat Dalton en Katie elkaar in levenden lijve zagen was op 16 juli, de dag van hun vijfjarig huwelijksjubileum. Katie overleed afgelopen donderdag aan de complicaties van een longtransplantatie.

Categorie:
Tag(s):