maandag, 26. september 2016 - 20:02 Update: 27-09-2016 8:25

Menselijke fakkel laat zich bijna 600 meter voortslepen

Menselijke fakkel laat zich bijna 600 meter voortslepen
Foto: Screenshot YouTube/Guiness World Records
Salzburg/Oostenrijk

Niets lijkt voor de professionele Oostenrijkse stuntman Josef Tödtling te gek die er een beetje een gewoonte van heeft gemaakt om steeds opnieuw Guiness World Records te verbreken. Zijn laatste record geeft een beetje een indruk waar hij het meeste van houdt namelijk stunts waarbij vuur te pas komt.

Onlangs zette hij een nieuwe record. Door een paard worden voortgesleept over een afstand van 500 meter terwijl zijn hele lichaam in brand staat. Hij droeg voor deze stunt een speciaal pak dat hem beschermd tegen de brand en de hobbels. Zo heeft hij metalen stukken in zijn harnas ter hoogte van zijn heupen ene ellebogen om deze te beschermen. Daarnaast gebruikt hij een soort van gel die enigszins bescherming moet geven tegen de vlammen. 

Geen angst

Toen Josef  het  record met paard had gezet legde hij op dezelfde manier al branden een afstand af van 582 meter maar dan achter een quad die hem voortsleepte. Je kunt veel zeggen over Jozef maar die inmiddels al voor 49 films de stunts heeft verzorgd maar angst lijkt iets te zijn dat hem compleet vreemd is.

Categorie:
Tag(s):