woensdag, 5. oktober 2016 - 17:32 Update: 05-10-2016 17:52

Jong katje gered van hoge richel op Dierendag

Jong katje gered van hoge richel op Dierendag
Foto: Screenshot YouTube / SPCA Singapore
Singapore

Een jong katje heeft zich dinsdag, op Wereld Dierendag, behoorlijk in de nesten gewerkt toen het op de 12e verdieping van een flat op een richel was beland en niet meer zelf in staat was daar veilig weg te komen.

Vangstok

De bijzondere redding die op video is vastgelegd laat zien dat deze niet zomaar lukte. De redders, die gewapend met een zogenaamde vangstok probeerden het koord rond het lichaampje van het katje te manoeuvreren, moesten behoorlijk geduld hebben omdat de eerste pogingen daartoe mislukten. 

Het koord ging wel steeds makkelijk rond het nekje van het diertje maar dit was geen optie omdat het katje mogelijk zou worden gewurgd wanneer ze zou worden opgetild. De redders probeerden dan ook het diertje ertoe te bewegen, zodat het koord eerst over het nekje ging, dat de kat met haar voorpootjes vervolgens over het koord zou stappen.

Geduld beloond

Uiteindelijk na diverse mislukte pogingen werd het geduld van de redders beloond en kon het diertje veilig worden opgetild. De bijzondere beelden, die werden gemaakt door een camera die op de vangstok zat gemonteerd, zijn hieronder te zien.

Categorie: