vrijdag, 14. oktober 2016 - 13:54 Update: 15-10-2016 12:00

Witte haai breekt spijl en dringt veiligheidskooi met duiker binnen

'Jaws' raakt in veiligheidskooi met duiker
Foto: Screenshot Youtube

Bij het zien van de beelden in onderstaande video is de link met de angstaanjagende film 'Jaws' uit 1975 van Steven Spielberg gauw gemaakt. Toch zijn deze beelden authentiek en onlangs door de maker op YouTube geplaatst.

Een witte haai weet zich in een veiligheidskooi voor duikers te wurmen door een spijl te breken. Alles lijkt erop dat de haai het heeft voorzien op de duiker die zich in de kooi bevind maar niets is minder waar. 

Stukken tonijn

De plaatser van de video legt uit dat de haaien werden 'gevoerd' met grote stukken tonijn aan een touw. Toen één van de haaien toehapte ramde hij de kooi en brak er een spijl af waardoor de haai in de kooi terechtkwam. De verklaring volgens de maker van de beelden is dat haaien even blind worden als ze ergens in bijten.

Bovenluik geopend

De gedesoriënteerde haai overkwam hetzelfde en bevond zich dus opeens in de kooi. Doordat iemand het bovenluik opende kon de haai uiteindelijk op deze manier weer uit de kooi komen. 

'Coole' duiker met stalen zenuwen

De duiker die zich op het moment van het incident in de kooi bevond zei later dat hij aan de buitenkant van de kooi onder de bodem van de kooi was gaan zitten en zich daar 'heel rustig' hield en twee witte haaien onder hem zag zwemmen. 

Toen de witte haai de kooi had verlaten en wegzwom kwam de duiker tot ieders opluchting ongedeerd weer boven water. 

Categorie: