donderdag, 10. november 2016 - 9:13 Update: 10-11-2016 9:25

Trump op de koffie bij Obama in Witte Huis

Trump op de koffie bij Obama in Witte Huis
Foto: White House
Washington

Om Elf uur (plaatselijke tijd) zal de aanstaande president Donald Trump op bezoek gaan bij Barack Obama. De ontmoeting zal in het teken staan van de overdracht.

De inauguratie van Trump zal plaatsvinden op 20 januari. Dan laat Obama zijn presidentschap na acht jaar achter zich. 

Wat wil Trump:

Donald Trump heeft het de komende vier jaar 'voor het zeggen' in Amerika maar welke punten zal hij als eerste gaan aanpakken?

De 70-jarige, van oorsprong, vastgoedmagnaat mag zijn ideeën en beloftes nu dan echt zelf gaan waarmaken. Maar wat zijn de speerpunten die hij voorstaat en wat zal Amerika en de rest van de wereld daar op korte termijn van gaan merken?

'Make America Great Again'.

Toen de Republikeinse Trump zich in juni 2015 officieel kandidaat stelde voor de presidentsverkiezingen van 2016 kon hij meteen al rekenen op veel populariteit wat hem uiteindelijk ook in juli 2016 tot presidentskandidaat voor de Republikeinse Partij maakte. Trump zette zijn persoonlijke leus op Twitter: 'Make America Great Again'.

Van de vele plannen die Trump heeft klaarliggen zijn de belangrijkste het aanpakken van de economie en het verbeteren van de levensstandaard van de Amerikaanse bevolking door de belastingen te halveren. Ook wil Trump af van de 'Obamacare'. Dat is de individuele ziekteverzekeringen.

In het zevenpuntenplan wil Trump de barrières tussen de staten verbreken die verzekeringen over de staatsgrenzen heen onmogelijk maken. Ook wil hij de premies voor individuele ziekteverzekeringen volledig fiscaal aftrekbaar maken. Daarnaast wil hij immigratie flink gaan beperken. 

Terrorisme

Trump wil dat Amerika harder gaat optreden tegen terreurbeweging Islamitische Staat. Daarom wil hij het budget voor de strijdkrachten gaan verhogen. Tegelijkertijd wil Trump dat Amerika een andere rol in de wereld krijgt en daarom zou het land zich minder moeten verbinden met het militaire bondgenootschap van de NAVO en meer direct met Rusland.

Lees alles over:
Categorie:
Tag(s):