donderdag, 10. november 2016 - 22:35 Update: 10-11-2016 23:21

Kremlin: Overwinning Clinton zou hebben geleid tot derde wereldoorlog

Kremlin: Overwinning Clinton zou hebben geleid tot derde wereldoorlog
Foto: Archief EHF
Moskou

Vladimir Poetin was een van de eerste leiders die Donald Trump feliciteerde met zijn overwinning. Poetin zei dat hij erop vertrouwt dat een dialoog tussen washington en het Kremlin gebasserd zal zijn op wederzijds vertrouwen en gelijkwaardig partnerschap. Dit schrijft heatstreet.com.

'Wederzijds respect' was precies de term die oud-adviseur van Trump Carter Page in juli gebruikte tijdens zijn speech in Moskou. Carter page bekritiseerde de Obama-regering vanwege de draconische maatregelen die deze regering tegen Rusland had genomen en wees op de noodzaak van wederzijds respect. Woensdag herinnerde Poetin Trump direct aan zijn wens om de band met Rusland te herstellen. daarbij wees hij er ook op dat dit weleens moeilijker zou kunnen zijn dan gedacht. Poetin zei het te betreuren dat de relatie tussen Rusland en de VS was verslechterd.

Poetin: 'Zoals ik al vaak heb gezegd is het niet onze schuld dat de relatie tussen de VS en Rusland zo slecht is.' Volgens Poetins adviseur Sergei Glaziev heeft de overwinng van Trump de wereld behoed voor een derde wereldoorlog. Glaziev: 'Amerikanen hadden twee keuzes: WO3 of vrede. Clinton stond voor oorlog en Trump heeft de kans om hier verandering in te brengen.'

Rusland hoopt dat nu er een einde komt aan de Obama-regering er ook een einde komt aan de problemen tussen Kremlin Washington, waaronder de sancties.

http://heatst.com/politics/kremlin-clinton-victory-would-have-led-to-wor...

Lees alles over:
Categorie: